Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Ligging Spanje

Calpe

Het symbool van de Costa Blanca in Calpe is de Peñon de Ifach. Deze "berg" behoort tot een van de kleinste natuurreservaten van Spanje, die je vanuit de haven in Calpe dagelijks kunt beklimmen. De rots heeft een hoogte van 332 m. Vanaf de top heeft u een van de mooiste uitzichten op de Costa Blanca, van Benidorm tot Javea.

Het oude Calpe is zeker de moeite waard, met zijn vele muurschilderingen, nauwe straatjes en leuke cafeetjes. Ook de zaterdagmarkt mag je zeker niet missen: je vindt er zowel groenten en fruit als allerhande zaken zoals kleding, lederwaren, schoenen, horloges, stoffen en kleine snuisterijen.  

Calpe en omgeving is onlangs door de wereld gezondheidsorganisatie uitgeroepen tot 1 van de gezondste gebieden van de wereld. Met name mensen met astmatische problemen zijn om die reden  in deze streek gaan wonen.

Calpe's Levante-strand is een van de bekendste stranden aan de Middellandse Zee, overschaduwd door de imposante Costa Blanca-rots Peñon de Ifach. Dit strand heeft een promenade van zo'n 2 km met bars en restaurants. Net zoals de overige stranden van Calpe heeft het Levante-strand de "blauwe vlag" kwalificatie; deze duidt de presentatie en properheid aan. De promenade loopt langs het strand tot aan de Calalga-villa´s waarna een natuurlijk pad leidt naar de Basetes haven.

Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck