Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Omgeving Spanje

.

       

Calpe is een stad gelegen aan de Middellandse Zee in het noordelijk gedeelte van de Costa Blanca. De grote rots voor de kust (Penon Ifach) vind je op veel foto's van Caple. In en rondom de stad wonen ook veel Nederlanders, Engelsen en Duitsers.

Calpe is een toeristische plaats met veel restaurants, winkels e.d. De winkels zijn geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. De Spanjaarden eten zelf vanaf 21.00 uur maar bij de Europese restaurants kan je al vanaf 18.00 uur terecht. Aan het strand is een boulevard met diverse restaurant, bars en winkels. Calpe heeft ook een vissershaven waar dagelijks verse vis verkrijgbaar is. Ook hier bevinden zich diverse restaurants.

Op woensdag en zaterdag is er markt. De supermarkten zijn de gehele dag geopend (in het seizoen ook op zondag). Het centrum en het strand liggen op ongeveer 3 km van het complex. Het is zomers druk in het centrum, parkeren in het centrum is dan bijna onmogelijk.

Ten Noorden van Calpe liggen diverse leuke plaatsen zoals Javea, Benissa, Moiraira en Denia.

Valencia ligt op ongeveer 100 km ten noorden van Calpe maar is door zijn moderne en oude architectuur de moeite waard om te bezoeken. Valencia is een grote stad met een gezellig centrum.

Iets ten zuiden van Calpe ligt Altea wat zeker ook de moeite van het bezoeken waard is.

Op ongeveer 15 km ten zuiden van Calpe ligt Benidorm, de grote trekpleister in het seizoen. De grote flats zijn typerend voor Benidorm. De oude binnenstad heeft kleine gezellige straatjes met leuke winkeltjes. Ook Benidorm is heel druk tijdens het hoogseizoen. Vanuit Calpe kun je Benidorm ook per trein (sneltram) bereiken.

Het binnenland van dit gedeelte van de Costa Blanca is vrij heuvelachtig. Een tocht door dit gebied is zeker de moeite waard. Op sommige plekken heb je een prachtig uitzicht op de bergen en de kust.

 
 
   
Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck