Visie en Missie

Keuze opleidingsinstituut KOI is in 2000 opgericht en wat eens begon als een zelfverdedigingscursus in een ziekenhuis vanuit de aikido vereniging, is nu uitgegroeid tot een professioneel opleidingsinstituut met specialisten op onze vakgebieden . Keuze opleidingsinstituut KOI heeft een paar jaar geleden ook de vleugels internationaal uitgeslagen. Wij geven nu met succes trainingen in oa  Portugal, Engeland en ook Amerika. 

KOI keuze opleidings instituut beschikt over diverse erkenningen en accreditaties zodat iedere beroepsgroep  bij ons terecht kan. Ook VNVN en CCV erkenningen voor diverse scholingsprogramma´s voor code 95. Een deel van onze docenten zijn werkzaam in het onderwijs. Mede daardoor zijn wij actief met trainingen in het onderwijs want wij snappen als geen ander hoe het onderwijs zich beweegt. Samen met een business partner zijn wij met onze onderwijstraining “VAARDIG IN VEILIG” als preferred supplier erkend door het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijk relaties . U kunt het onderzoeksrapport op onze site vinden. 

Passie, wilskracht en ergens echt voor gaan is een must en loopt als een rode draad door alle trainingen heen en is de belangrijkste drijfveer van de docenten.

Ons USP: KOI is  bijzonder  te noemen omdat een deel van onze programma´s gebaseerd zijn op een stukje Japanse filosofie. In de maatschappij  en het dagelijks leven betekent dit dat we deelnemers leren echt contact te maken en geen onnodige conflicten moeten aangaan . Meeveren met en controleren van de ( mentale) kracht van de ander staat centraal.


KOI keuze opleidings instituut is o.a.gespecialiseerd in agressie management van bejegening tot omgaan met agressie en geweld en communicatie in de breedste zin van het woord . Klantvriendelijk handelen, gastvrijheid en een juiste bejegening is in iedere bedrijfstak en organisatie een noodzaak om goed te functioneren. Zie ook de andere specialisaties bij programma's.

Een andere tak van sport is teambuilden . Een goed en sterk team kan bijna alles aan en wij maken samen met het management van bedrijven een programma op maat.

Doorontwikkelen is een must . Zo hebben wij met de grootste afvalverwerker van Nederland een maatwerk programma gemaakt  " GRONDSTOFDENKEN ". Een programma voor de milieu/recycling  en inzamelingsbranche om nog beter te kunnen inspelen op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen .

Trainingen geven wij altijd met respect voor de deelnemers in een veilige modus waar een ieder zich prettig bij voelt. De trainingen worden niet alleen als nuttig ervaren maar ook vooral leuk . Wij vinden dit een noodzakelijk want "niet leuk" geeft in bijna alle  gevallen weerstand.

Een aantal bedrijven hebben ons specialisme opgezocht en hebben een samenwerkingsverband met ons. 

Mocht u interesse hebben in een scholing dan horen wij dat graag . Ik zal u met genoegen informeren over de mogelijkheden .

Mijn fundament en levenslessen :

"Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?"

"Blijf dichtbij"

"Vergeet niet waar je vandaan komt"

Aikido is een belangrijk fundament in mijn leven en de daaraan gekoppelde  successen met de vereniging (www.bushidojo.nl ) en het opleidingsinstituut KOI ( www.keuze.org ). Vanuit onder andere het aikido heb ik een (vooral mentaal ) systeem ontwikkeld wat mensen kan helpen bij conflicten en lastige situaties. Het bijzondere en waardevolle van het systeem is dat het in iedere organisatie toepasbaar en snel aan te leren is.
Het meegaan met de kracht en/of positief controleren van de ander  i.p.v. vechten tegen de ander komt nergens zo duidelijk naar voren als in onze trainingen. Het knetterhard trainen op de mat heeft mij enorm veel gebracht, zowel zakelijk als prive maar ook in binnen- en buitenland. Realiseer je dat het niet zozeer een proces is wat zich fysiek afspeelt maar dat het een puur mentaal proces is met fysieke vaardigheden als middel.

Jezelf uitdagen en het gaan tot het uiterste van je kunnen en het hebben van doorzettingsvermogen en soms grenzen opzoeken is wat wij overdragen aan mensen in organisaties. Wij merken vaak dat de mensen van vandaag liever de gemakkelijke weg bewandelen met  “ waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?” Moeilijk doen betekent opbouw van interne kracht en weerbaarheid zodat je de lastige en moeilijke dingen in het (dagelijkse) leven de baas kan zijn. "Dat is de les van het moeilijk doen"!. Uiteraard voor ieder individu op zijn eigen niveau.

Met KOI keuze opleidingsinstituut hebben wij al heel veel mensen in grote organisaties en onderwijsinstanties mogen helpen en trainen. Op het gebied van agressiemanagement, communicatie (vaak in relatie tot eigen gedrag) en teamverbinding hebben wij echt iets te bieden. Wij zijn in staat om in korte tijd mensen inzichten te geven in dagelijkse problematieken.